2012. szeptember 26., szerda

Vegyi-gyümi

„Atom egy napom volt, de ma már nem hasadok tovább...” – mondta a nevemre megszólalásig hasonlító Gaben az Üvegtigris 2-ben. Szóval jelentem: összes cucc átpakolva a lakásunkba, elhagytuk a kulipintyót! :) Az utóbbi néhány napot szinte csak pakolással vagy szereléssel töltöttük: lassan képzett IKEA munkások leszünk...Mivel 4 évvel ezelőtt is, amikor a saját lakásunkat rendezgettük be, szintén ezen áruház termékeit preferáltuk, egy gondolat eszembe jutott szerelgetés közben: fejlődnek ezek a svédek a bútorok tervezésében! Sokkal egyszerűbbnek találtuk a gardrób és az ágykeret összeszerelését, mint akkor. Előbbit négyen sikerült összerántanunk, kb. 5-6 óra és fél rekesz sör segítségével...:) Most hárman is megoldottuk és csak 2-3 sör fogyott...:) Mondom én, hogy ez objektív fejlődés, a vak is láthatja! :)
További kis hírek eme világból: pl. van már netünk, tv, telefon előfizunk, könnyebben, mint gondoltuk! Bementünk a helyi júpíszí-hez (tényleg az a cég, csak cablecom plusz névvel) és határozottan közöltük, hogy egy „Crazy Deal” ajánlatot kérnénk, most, ha lehet. Mondták sima liba, kérnénk a permitet. Odaadtuk, belül kissé aggódó érzésekkel (1 éves engedély, lehet kevés lesz), de a fickó nézi, elviszi lemásolni, és már nyomtatja is a szerződést. Királyság! Ez pipa! 10 perc alatt meg voltak a papírok és a manusz kihozott egy nagy szatyor kütyüt, benne a HD box, az internet router (ingyen!!!), kábelek, leírások, stb. Tudtuk, hogy az egyszeri díja a cuccnak 49 frank: adnánk oda a kártyát, de rá se pislant, csak adja oda a szatyrot, „welcome to júpíszí” üdvözlettel...Kérdezzük: fizetnünk nem kell ezért? Ő nem is érti a kérdést, összeráncolt szemöldökkel mondja, hogy az első havi számlával lesznek szívesek, bye-bye...Öööö, okés, nem ehhez szoktunk: kisétáltunk vagy 50 ezer forintnyi cuccal, meg egy welcome mosollyal...itt ez így megy.
Másik örömteli meglepetés az IKEA-ban ért minket: összerántottuk a gardróbot, ágykeretet, íróasztalt, étkezőt, stb, mindenhol rápakolták a srácok a lapunkra a tételeket, eddig semmi különbség. Lent fizetünk, ügyfélszolgálat, kérjük a házhozszállítást: nézik a monitort, holnap jó lesz? Mivan? Tényleg? Ezt lehet? Persze, ugyanannyiba kerül, mint ha 3 hét múlvára kérnénk, az áru értékéne 12%-ka...Ami jóval kevesebb, mintha magunk béreltünk volna hozzá kisáruszállítót (credit kártya híján csak voodoo segítséggel), és így még két markos gyerek be is cígölte a kb. 400 kilós pakkot a kecóba! Csípem a svéd üzletpolitikát, mondtam már? :)
Szóval a háló berendezése fertig (ezt a szót Hoffmann művésznőnek külön szeretettel), a kanapénk 2-3 héten belül érkezik: alakul az OTTHONunk...Most még lakás, de jó úton vagyunk előbbi célunk felé...Holnap irány haza és megpergetek egy menyasszonyt, vagy kettőt! Meg persze jöhet egy újabb mázsa dobozunk...:)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése