2012. augusztus 2., csütörtök

Tévézni Svájcban

Nem vagyunk markáns tv-függők, na de Olimpia idején azért mégis nehogymáne’! :) A megnyitót még el-elnéztük francia kommentárral, de azért a magyar sportolók remek teljesítményeiről kár lett volna lemaradni a helyi adók sűrűjében. Mit csinál a magyar: gondolkodik, feltalál! :) Hála az internetkorszak vívmányainak: kiváló minőségű magyar adások is elérhetőek különböző stream weblapokon! Ilyen pl. az onlinetvnonstop.org és ez itt a reklám és köszönet helye! Enélkül a felét nem láttam volna az eddigi sikereknek...
Kivéve, ha a városi legenda szerint egyes honfitársaink nem találták volna fel még ennél is magasabb szinten a kiflit! :) Hírlik ugyanis, hogy akad olyan polgártárs, aki az otthoni műholdas előfizetésével kapott tányérját lazán bedobva a csomagtartóba, itt Svájcban fordította azt az ég felé! :) Ez milyen komoly, ha igaz: otthon pár ezer Ft megy átutalással, itt meg megy a Dubai 2, csadoros nők! :) Meg persze az összes otthoni adó, akár HD-ben! :) Nem vagyunk ugyanis annyira messze: simán el tudom képzelni, hogy innen is elérhető az a műhold, amit kis hazánkban is megcéloznak a lavorral...Már ha igaz a sztori, mert azért ekkora csúfságot nem tudok magyar emberről elképzelni....:)
Ha viszont helyi előfizetéssel kacérkodik az ember, ott azért van egy-két furcsaság: ott van pl. a TV-adó, vagy valami ilyesmi jogcímen minden háztartás hozzájárul a svájci műsorgyártáshoz évi száz+ frankkal...Ami azért vicces, mert ha nincs előfizetés a lakásban, de egy szúrópróba ellenőrzésen valaki bekopogtat, kedélyesen közli, hogy médiaadó-ellenőr, már teszi is be a lábát a lakásba! „Ha-ha, das ist ein TV!!!” Ott már hiába magyarázod, hogy nem nézel tv-t, csak a dvd meg az xbox megy rajta: neked tv-d van, akkor fizess média adót! Szóval hozzájárulunk majd mi is, hogy a helyi adókon, bármikor is kapcsoljunk rá, valahol mindig Roger Federer legyen a képernyőn...:) Megjegyzem, a nemzeti hős titulus enyhe kifejezés rá Svájcban, egyébiránt teljesen jogosan: ha valaki, ő megérdemli! Majd ha összefutunk egyszer (nem lakik messze, cimbim már találkozott a feleségével), azért egy Bratwurst-ot kifizettetek vele, ha már támogatom média karrierjét...:)

1 megjegyzés:

  1. Holtbiztos forrásból tudom, hogy a magyar tányér TV működik itt kinn is.

    VálaszTörlés